Tuotetilaus

Mika Kauppinen – kirjakauppias neljännessä polvessa

 

Vinhan kirjakauppa toimii Ruoveden pääkadulla sijaitsevassa idyllisessä puutalossa. Nykyisellä paikallaan kirjakauppa on palvellut asiakkaita jo yli 80 vuoden ajan. Talo oli aikoinaan kylänraitin edistyksellisimpiä rakennuksia sisävessoineen ja keskuslämmityksineen.

 

Perheyrityksen loi aikoinaan Kustaa Wilenius. Hän perusti Ruovedelle omaan kotiinsa kirjojen myynti- ja sitomistoimiston 1903. Yritys muutti Ritoniemen tilan sivurakennukseen vuonna 1920. Samassa talossa on asunut kansallisrunoilijamme Johan Ludwig Runeberg.

 

Yrittäjä Mika Kauppinen on kirjakauppias jo neljännessä polvessa. Hän aloitti työt kaupassa vaarin apuna jo polvenkorkuisena myymällä Ruovesi-lehteä 50 pennillä tiskillä istuen. Yritys siirtyi hänen luotsattavakseen Pirkko Kauppiselta samaan aikaan kun kirjakauppa juhli 100 vuoden merkkipaaluaan vuonna 2003. Vaikka virkavuosia Pirkolle on kertynyt Vinhassa jo yli kuusi vuosikymmentä, auttelee hän vielä kirjakaupassa 80-ikävuoden asiantuntemuksella päivittäin.

 

-Ei tästä ammatista eläkkeelle lähdetä, vaan suoraan hautausmaalle, sanailee positiivinen Pirkko satiirisesti. Minua ennen kauppiaana oli isäni Tuomas Vinha, joka työskenteli täällä koko ikänsä, 94-vuotiaaksi asti.

Pirkko Kauppinen

 

Kirjakaupassa on myynnissä noin 2500 kirjanimikettä ja laajat valikoimat kortteja. Valikoimista löytyvät toimisto-, paperi- ja askartelutarvikkeet. Vinhan kirjakaupassa toimii myös kahvihuone. Sen vanhat esineet ja tunnelma ovat kokemisen arvoisia. Kahvihuoneen seinältä vierailijaa tervehtivät Mika Waltarin ja V.A. Koskenniemen kuvat sekä täytetty huuhkaja. Menneinä vuosikymmeninä ahkerasti palvelleet kassa- ja laskukoneet, mustepullot ja kirjoitusterät sekä kauniit kirjat kertovat liiketoiminnan historiasta.

 

Kahvihuone toimii monimuotoisena kohtauspaikkana ja kirjailijavierailujen tyyssijana. Rentouttavan hetken lomassa on lupa rauhassa nauttia Laitilan virvoitusjuomatehtaan limonadeista ja lukuelämyksistä, joita kirjakaupasta löytyy kaikenlaiseen makuun.

 

Ajat ja liiketoiminnan tavat muuttuvat, mutta yksi asia yhdistää kirjakauppiaita neljässä polvessa.

 

Tärkein asia meille kirjakauppiaille on aina ollut asiakkaiden henkilökohtainen, asiantunteva ja ystävällinen palvelu, josta ei tingitä piiruakaan. Toivotan kaikki nykyiset ja uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Suomen vanhimpaan kirjakauppaan.

 

Mika Kauppinen

kirjakauppias


Sivuston suunnittelu ja toteutus: Idearäätäli