Kadonnut aika 23.4. – 23.7.2023 Galleria Vinhassa

Erika Adamssonin uusi näyttely Kadonnut aika on Vinhan gallerian avajaisnäyttely

Nostalgiasta viehättyneen taiteilijan Erika Adamssonin maalaukset ovat jo useamman vuoden ajan saaneet innoituksensa näyttelypaikan kulttuurihistoriasta, nyt Ruoveden ja alueen taitelijoista, kirjailijoista ja Vinhan kirjakaupasta.

Vinhaan avattavassa galleriassa taiteilija esittää kadonneita hetkiä ja luo väririnnastuksillaan sentimentaalisia tunnelmia ja tarinoita. Hän maalaa öljyvärillä alumiinille, jossa murretut värit rinnastuvat alumiinin valoa heijastavaan pintaan. Väri liukuu ja lipsuu liukkaalla pinnalla aina välillä tarkentaen realistisiin yksityiskohtiin. Osassa maalauksissa lähtökohtana ovat Ruoveden alueelle sijoittuvat vanhat, mustavalkoiset valokuvat. Adamssonin maalauksissa tunnelmat voivat viedä katsojan 1900-luvun alun yhteiseen lukuhetkeen, interiööriin kesäiltana Thesleffin perheen huvilalla Muroleessa tai kirjakaupan menneisyyden hyllyrivistöihin

Erika Adamsson (s.1973) on turkulainen taidemaalari ja opiskellut Turun Piirustuskoulussa 1992-96. Hänet nimettiin vuoden 2021 kulttuuriturkulaiseksi. Ensimmäinen, laaja museonäyttely hänellä oli Tikanojan taidekodissa, Vaasassa kesällä -22 ja samana vuonna hän oli esillä EMMA:ssa Kosketus -kokoelmanäyttelyssä. Taiteilijalla on ollut lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä. Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt mm. galleria Forum Boxissa Helsingissä ja galleria Makasiini Contemporaryssa Turussa.  Adamssonille myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen William Thuring nimikkopalkinto 2018. Kuvataiteilijan ammatin ohella hän toimii maalauksen vastuuopettajana Turun Taideakatemiassa (TurkuAMK).

Erika Adamsson (erika-adamsson.com)
Erika Adamsson – Finnish Painters

Kuva:
Lukutuokio Villa Biancassa, 2022, 63×63, öljy alumiinille

 

Shopping Cart