Vinhan kirjakaupan kirjailija- ja taiteilijaresidenssi

Syksyn myötä Vinhan majoituskerros muuttuu matkailijakäytöstä lähes koko talvikauden ajaksi (maaliskuun loppuun asti) kirjailija- ja taiteilijaresidenssiksi. Residenssiin voivat hakea eri alojen ammattitaiteilijat, kirjailijat, kuvittajat, suomentajat, tutkijat ja luovien alojen tekijät. Residenssi tarjoaa rauhallisen ja kotoisan työympäristön Ruoveden kylänraitilla, lähellä kaunista luontoa. Haluamme tarjota puitteet, joissa mahdollistuu keskittyminen luovaan työhön. Vinhassa asutaan ja työskennellään kirjakaupan yläkerrassa. 

Arvostamme yhteisöllisyyttä ja tiedon jakamista. Pyrimme luomaan paikan ja ilmapiirin missä nämä mahdollistuvat. Tutustuminen alueen luontoon, maaseutuun, paikallisiin ihmisiin, muihin residenssitaiteilijoihin ja mahdollisuus yhteistoimintaan alueen muiden kulttuuritoimijoiden kanssa rikastuttaa residenssijaksoa taiteilijan niin halutessa, mahdollista on myös keskittyä täysin omaan työskentelyyn. Vinha toivottaa erilaiset taiteilijoiden ja paikallisen yhteisön yhteistyöprojektit (etukäteen sovittuna) tervetulleiksi.

Satunnaisesti Vinhan tuottaja järjestää residenssiläisille retkiä tutustumaan paikallisiin luontokohteisiin kuten Helvetinjärven kansallispuistoon tai lähialueen taidekohteisiin, joista esimerkkinä voisi olla vaikkapa Muroleen kirkko, Mäntän eri kohteet jne. – kerrothan toiveesi jo residenssiin hakiessasi.

Vinhalla on hyvät suhteet Ruoveden kuntaan, kirjastoon, kouluihin, paikalliseen lehdistöön, yrittäjiin, kyläyhteisöön sekä Pirkanmaan muihin taidetahoihin. Yhdessä eri toimijoiden kanssa olemme mm. käynnistäneet Lukeva Ruovesi -toiminnan. Tavoitteemme on muodostaa kirjallisuusalan verkostoja sekä tarjota kohtaamispaikkoja kirjailijoille ja lukijoille sekä yleisesti edistää kirjallisuuden asemaa Suomessa. Myös kuvataiteilijoiden on mahdollista hakea Vinhan residenssiin – työtilan voi vuokrata edullisesti yhteistyökumppaneiltamme.

Haku residenssiin

Residenssiin hakeminen tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen, lyhyt sähköposti, jossa liitteenä

  • residenssijakson selkeä ja napakka työsuunnitelma (max A4)
  • ansioluettelo/CV 
  • portfolio / linkki nettisivuille (tai kuvataiteilijoilta kolme kuvaa viimeaikaisista töistä)
  • toivottu ajankohta vaihtoehtoineen (nettisivujemme majoitusvarauskalenterista voit tarkistaa vapaat ajankohdat)
  • toivottu residenssin pituus (viikkohinta 250€)
  • residenssin vaihtopäivä on perjantaisin
  • residenssikautemme kestää syyskuun lopusta maaliskuun loppuun asti, huhti- ja toukokuussa muutamia  residenssijaksojakin saatetaan majoitusvarausten puitteissa toteuttaa – kysy!

Residenssiin on jatkuva haku. Valinnan kriteerinä on työsuunnitelma ja aiempi tuotanto.  Hakemus lähetetään liitteineen osoitteeseen kati@vinhankirjakauppa.fi

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat vastauksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen toimi näin:
jos hakemuksesi on hyväksytty, tee varauspyyntö residenssisi ajasta Vinhan nettisivujen majoitusvarausjärjestelmässä ja syötä samalla järjestelmään maksukorttisi tiedot. Kun tämä varauspyyntö on hyväksytty, residenssin summa veloitetaan tililtäsi.

Katso residenssin hinnat ja ohjeistus.

Ruovedellä inspiraatiota hakeneita ja vuosien saatossa työskennelleitä taiteilijoita ovat mm. Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg, Ellen Thesleff, Louis Sparre, Jean Sibelius, J. L. Runeberg, Werner Holmberg, Elga Sesemann, Louis Sparre, Alice Kaira, Kalle Päätalo, Eeva-Liisa Manner, Heidi Köngäs ja Eppu Nuotio – Tule sinäkin!

Shopping Cart