Ladataan Tapahtumat

Kirjailija tavattavissa, Teija Alanko – Nokkosvillaa ja värttinänkehriä

Tapahtuma-aika

Teija Alanko on tavattavissa Vinhassa maaliskuussa ilmestyvän uutuuskirjansa Nokkosvillaa ja värttinänkehriä — Tarina tekstiilikäsityön historiasta kanssa  tiistaina 26.3. klo 16-17.

Lanka itsessään on tekstiilihistorian avain. Lanka on yksinkertainen, arkinen mutta melkein maaginen asia, josta voi tehdä lähes mitä vaan. Lankoja on erilaisia, eri lailla valmistettuja ja langalla leikitteleviä käsityötekniikoita on monia. Langan valmistus puolestaan on melko monimutkainen ja vaativa prosessi.

Kun ihminen on joskus muinoin keksinyt valmistaa lankaa, millainen mahdollisuuksien maailma siitä onkaan auennut. Tämän tutkimusmatkan punainen lanka on siis lanka. Ja tehän ehkä tiedätte, millaista on, kun lankahulluus herää.

Kirja kertoo tekstiilikäsityön historiasta aina esihistoriallisista ajoista tähän päivään. Kirja kokoaan yhteen eri materiaalit kasvikuiduista ja värikasveista lampaanvillaan ja eri tekniikat kehräämisestä pitsinnypläykseen.

Teija Alanko on tietokirjailija, kasviarkeologian tutkija ja biologi. Hän on kirjoittanut teokset Malva ja mulperi – Poimintoja entisajan puutarhoista, Torniossa pionit vielä kukkivat, sekä Daalia ja pelakuu – Suomalaisen puutarhan kasvutarina. Malva ja mulperi sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2019.

Vapaa pääsy.

 

 

Kuva: Vastapaino.

Shopping Cart