Ladataan Tapahtumat

Kirjailijavieraana Elina Hirvonen 8.9.

Tapahtuma-aika

Elina Hirvonen (s. 1975) on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä.

Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Toukokuussa 2009 romaani nostettiin New York Times Book Review’n kanteen, mikä on harvinaista esikoisromaanille. Douglas Robinsonin kääntämänä romaanin englanninkielinen nimi on When I Forgot.

Hirvonen on kirjoittanut 2023 julkaistun Katri Helena – Laulaja -kirjan. Elina Hirvosen teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Hirvosen uutuuskirja on elokuussa 2023 julkaistu Rakkauksien lokikirja.

Romaanitrilogian ensimmäisessä osassa rakkauteen liittyvistä keskusteluista muodostuu ihmisten välisten yhteyksien meri. Maailman rajat sulkeutuvat juuri, kun nainen on ostamassa junalippuja matkustaakseen Madridiin kirjoittamaan romaania rakkaudesta, tapaamaan ystäviään ja kuuntelemaan Nick Caven konserttia. Nainen alkaa keskustella rakkaudesta tuttujen ja tuntemattomien ihmisten kanssa poikkeustilan hiljentämässä kaupungissa. Lukija pääsee mukaan kävelylle tyhjentyneeseen kaupunkiin ja salakuuntelijan lailla tapaamisiin kahviloihin, baareihin ja palatsiin Tigrisin keskellä. Vastaantulijoiden tarinat painavat jälkensä kertojaan, jonka pohdinnoissa kuultu ja koettu piirtyy kuvaksi liian nopeasti lämpenevästä maailmasta, jonka eri puolilla ihmiset etsivät rakkautta, merkityksiä, toivoa ja iloa. Rachel Cuskin, Jenny Offilin ja Deborah Levyn kirjallisen tyylin hengessä Elina Hirvonen on kirjoittanut vaikuttavan teoksen läsnäolosta ja kaikesta, mitä voi rakastaa.

Vapaa pääsy.

 

Kuva: Jarkko Virtanen

Shopping Cart