Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kirjailijavierailu, Reetta Huttunen

06.07.2023 | Klo 14:00 - 15:00

Vinhassa aloitetaan Runon ja suven päivän vietto kirjailija Reetta Huttusen vierailulla. Enostonen Kalle Niinikangas haastattelee Huttusta kirjailijuudesta. Ohjelmassa myös luentaa sekä painotuoreesta novellikokoelmasta Katsastusasema että aiemmasta runokokoelmasta Valkoisessa takissa olen lähinnä mies.

Katsastusaseman novellit tunkeutuvat ihmisen yksityisyyteen hetkinä, jolloin hän ei odota tulevansa katsotuksi. Ne tirkistelevät ihmistä läheltä ja intiimisti. Novellit etsivät ihmisyyden rajoja ja tarjoavat näkökulman, joka on vain kaunokirjallisuudelle mahdollinen.
Huttusen tapa kirjoittaa riisuu kohteensa paljaaksi ja paljastaa samalla jotakin ihmisistä yleensä. Katsominen ja katsotuksi tuleminen nivoutuu laajemmassa mittakaavassa vallankäytön teemaan: Kuka on vallankäyttäjä? Kuka joutuu uhriksi? Huttusen novelleista on sanottu: “Ei alleviivaa eikä selitä, mutta osuu lukijan tajuntaan ja tunteisiin” (Matti Kuusela, Aamulehti). Huttunen on koulutukseltaan infektiolääkäri ja hän työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Hän on voittanut Pirkanmaan kirjoituskilpailun vuonna 2018 ja saanut samana vuonna novellistaan Hannu Salama –seuran tunnustuspalkinnon. Huttunen on opiskellut kirjoittamista Ahjolan opistossa Tampereella. Valkoisessa takissa olen lähinnä mies oli hänen esikoiskokoelmansa.

”Lääkärin työ on näköalapaikka ihmiseen. Fiktio antaa äänen asioille, joita on liian vaikea ilmaista.”

”Lääkäri Reetta Huttusen tarkkanäköiset runot raottavat vaikenemisen hyvettä vaalivan ammattikunnan eteen vedettyä verhoa. Hän käsittelee lyriikoissaan erityisesti lääkäreiden kokemaa riittämättömyyden tunnetta.” Aamulehti 30.8.2018.

Tiedot

Päivämäärä:
06.07.2023
Aika:
14:00 - 15:00
Shopping Cart