Ladataan Tapahtumat

Lukukinkerit 16.5. Muroleessa – kirjailijavieraana Marjo Ahlsten

Tapahtuma-aika

Seuraavat lukukinkerit pidetään torstaina 16.5. Muroleen kylätalolla, Muroleen kanavantie 84. Kirjailijavieraana on Marjo Ahlsten.

YTT Marjo Ahlsten on tutkija ja tietokirjailija. Hän on opettanut oikeussosiologiaa yliopistossa ja historiaa ja äidinkieltä lukioissa. Ahlstenin uutuuskirja Naiskaarti 1918 (Into) on toukokuun kinkerikirjana ja kinkereiden teemana on Sisällissodasta maailman onnellisemmaksi kansaksi. Historiateos kertoo Valkeakosken naiskaartin taistelusta Suomen sisällissodassa. Ahlsten antaa kasvot jokaiselle Valkeakosken naiskaartilaiselle, joiden käsittämättömästä kohtalosta ei yli sadan vuoden aikana ole kirjoitettu ainuttakaan tietokirjaa. Hän selvittää, minkälaista taistelua nuo hurjat naiset kävivät vuonna 1918. Ahlsten on julkaissut aiemmin Marjo Liukkosen nimellä teokset Hennalan naismurhat 1918 (Vastapaino 2018) ja Teloitusjonossa, Hennalan miesvankien kohtalot 1918–1919 (Atena 2019). 

Tilaisuus alkaa kahvittelulla klo 17.30. Klo 18 alkaen kunnanjohtaja Toni Leppänen pitää lyhyen katsauksen ajankohtaisiin asioihin ennen kirjailijahaastattelua.  Naiskaarti 1918 -kirjaa on myös myynnissä tilaisuudessa.

Yleisöä kannustetaan tutustumaan kirjoihin etukäteen, joskaan se ei ole välttämätöntä.

Lukukinkerit järjestää yhteistyössä Ruoveden kunta, Ruoveden seurakunta ja Vinhan kirjakauppa.

Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Kuva: Nauska

Shopping Cart