Vinhan galleria: Päivi Hintsanen – Aatelistoa ja teehetkiä, 23.2.–14.4.2024

Päivi Hintsanen – Aatelistoa ja teehetkiä, Vinhan galleria, Ruovedentie 15, Ruovesi

Vinhan galleriassa avautuu perjantaina 23.2.2024 kuva- ja mediataiteilija Päivi Hintsasen (1970) näyttely Aatelistoa ja teehetkiä. Päivi Hintsanen on jyväskyläläinen taiteilija, joka on tullut tunnetuksi unenomaisista kuvateoksistaan.

Vinhan gallerian näyttelyssä on esillä kuvateoksia teossarjoista Ancienne Noblesse, Teehetkiä ja Ovet. Teokset ovat pigmenttimustevedoksia puuvillapaperille.

“Teossarjoilleni ominainen tematiikka – mahdottoman ja mahdollisen yhteen sulauttaminen ja mielikuvituksellinen leikki – näkyy myös tässä näyttelyssä. Teokseni voivat olla välillä höyhenenkevyitä tai upottaa syvempiin mietteisiin, mutta ne tulevat samasta paikasta. Ne ovat kuvituksia olemattomiin kertomuksiin – niihin, jotka kirjoittuvat loppuun katsojan mielessä.”

Ancienne noblesse -sarjasta:
”Vuoden 2022 uutiset olivat niin päällekäyvän ahdistavia, että kuvieni kautta halusin paeta arkitodellisuutta. Kevään ja kesän aikana aloin rakentaa mielikuvitushovia ympärilleni. Näyttelyn Ancienne noblesse -sarjan teoksista Puolukkaparonitar ja Mustikkakuningatar valmistuivat syksyllä 2022 ja muut vuoden 2023 aikana.”

Teehetkiä -sarjasta:
Teehetkiä -sarja kuuluu löyhästi Kyyneltarha -kokonaisuuteen. Kyyneltarha oli monen vuoden projekti, joka koostui eri kokoisista, eri muotoisista ja eri tekniikoin toteutetuista kuvasarjoista, joissa Kyynelpuun hedelmät ja marjat ovat esillä muodossa tai toisessa, puissa, oksissa, taimissa, kimpuissa ja hedelminä. Teehetkiä -sarjan teoksissa kyyneleet eivät näy suoraan, mutta kuvat on luotu Kyyneltarhassa, Kyynelpuutarhurin hiljaisten teehetkien äärellä.”

Vinhan kahvilan pop up -tilassa on lisäksi esillä teoksia myös Hintsasen muista teossarjoista.
Näyttely avautuu perjantaina 23.2.2024 ja jatkuu 14.4.2024 asti. Vinha on avoinna ma-pe klo 10–17 ja la-su klo 10–16.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Pasi Vainio, p. 0500 329 591
pasi@vinhankirjakauppa.fi
Kati Pihkanen, p. 045 78 33 0899
kati@vinhankirjakauppa.fi

www.paivihintsanen.fi
paivi.hintsanen@coloria.net

 

Kuva: Päivi Hintsanen – Monarkki, 36x51cm, pigmenttimustevedos puuvillapaperille, 2023.

Shopping Cart